Nu există nici un rău în a avea riduri. Câteva linii faciale pot fi îndrăgostite și pot adăuga caracter pe față. Dar nu este un secret că mulți dintre noi ar prefera să-i țină sub control. Fără intervenție medicală sau chirurgicală, poate fi o provocare pentru a inversa aspectul ridurilor odată ce le-ați. Dar există pași pe care îi puteți lua și modificările stilului de viață pe care le puteți face pentru a încetini apariția lor.

În acest articol, vom examina mai atent opt modalități de susținere a dovezilor pentru a vă ajuta să păstrați ridurile la distanță. Ce cauzează ridurile. Pielea tuturor îmbătrânește, motiv pentru care pielea unui copil mic și pielea unui copil de 90 de ani arată foarte diferit. Pielea își pierde elasticitatea pe măsură ce îmbătrânim, deoarece producția de colagen încetinește în timp. Acest proces poate fi exacerbat de o varietate de factori, inclusiv expunerea la soare, poluarea și anumite obiceiuri de stil de viață.

Protejați-vă de soare

Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta tinde să devină mai subțire și mai uscată. Atunci când pielea ta nu are la fel de mult de umiditate sau volum ca este folosit pentru a, se poate face, de asemenea, mai predispuse la riduri. Ce puteți face pentru a preveni ridurile? Genetica poate juca un rol în modul în care pielea ta îmbătrânește în timp. Acest lucru este cunoscut ca îmbătrânire intrinsecă.

Dar chiar dacă familia ta are pielea care tinde să rid cu uşurinţă, aveţi încă o afacere bună de control asupra propria piele şi cât de bine se vârstele. Deși este inevitabil ca ridurile să apară la un moment dat, având grijă de pielea ta poate merge mult în menținerea ei fără riduri cât mai mult posibil. Mai jos sunt opt factori de stil de viață care vă pot ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă și tânără. Protejați-vă de soare.

Este bine cunoscut faptul că expunerea la soare vă poate afecta pielea, ducând la îmbătrânirea prematură și ridurile. Există cinci tipuri principale de retinoizi, fiecare cu grade ușor diferite de potență. Unele sunt disponibile în creme și geluri pe care le puteți cumpăra peste tejghea, în timp ce altele sunt disponibile numai pe bază de rețetă. Dermatologii recomandă să începeți cu o cantitate mică pentru a testa toleranța pielii la produs și să o utilizați în fiecare zi pentru a evita peelingul.

Hidratatoarele ajută la hrănirea și hidratarea pielii

Acest lucru este deosebit de important pe măsură ce îmbătrâniți și pielea devine mai uscată, ceea ce o face mai predispusă la riduri. Cercetările arată că, folosind o crema hidratanta care contine hialuronic acidTrusted Sursa si vitamina CTrusted Sursă sunt deosebit de eficiente în prevenirea ridurilor de la formarea sau mai adânc.

Apa potabilă este esențială pentru o sănătate bună. Corpul tău are nevoie de apă pentru aproape fiecare funcție pe care o face. Pe lângă funcțiile vitale, cum ar fi spălarea toxinelor din corp, ajutarea digestiei și reglarea temperaturii corpului, apa vă poate ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă și hidratată din interior.

Studiul a constatat că persoanele care dorm pe partea sau pe stomac sunt predispuse la forțe mecanice de compresie, care pot accelera formarea ridurilor și, de asemenea, distorsionează pielea feței. O modalitate de a preveni acest lucru este să încercați să dormiți pe spate în loc de partea sau stomacul. Fețele de pernă de mătase pot fi, de asemenea, mai bune pentru piele decât bumbacul, deoarece creează mai puțină frecare și ajută la prevenirea abraziunii pielii.

Ridurile sunt o parte inevitabilă a îmbătrânirii

Fumul de tutun dăunează colagenului și elastinei, fibrele care conferă pielii elasticitatea și rezistența. De asemenea, nicotina din ţigări provoacă vasele de sânge pentru a contracta. Acest lucru reduce fluxul sanguin la nivelul pielii. Ca rezultat, pielea ta nu obține cât mai mult oxigen. De asemenea, va limita substanțele nutritive importante, cum ar fi vitamina A, care pot ajunge pe piele. În plus, urmărirea repetată a buzelor pentru a inhala poate duce la încrețirea prematură în jurul gurii.

Mișcările faciale repetate, cum ar fi privirea, încruntarea sau strângerea buzelor, pot accelera formarea ridurilor. Dacă vă aflaţi cruciş frecvent, acesta poate fi un semn că aveţi nevoie pentru a obţine ochii verificat sau că aveţi nevoie de o reţetă mai puternic pentru ochelari sau lentile de contact. Noțiuni de bază o nouă rețetă poate beneficia pielea, precum și ochii. Ridurile sunt o parte inevitabilă a îmbătrânirii, dar există măsuri pe care le puteți lua pentru a încetini progresul lor și pentru a preveni formarea altora noi.

Factorii de stil de viață cum ar fi o dietă bogată în vitamine, o băutură multă apă, o protecție a pielii de soare, o lipsă de fumat și o gestionare a stresului joacă un rol-cheie atunci când vine vorba de menținerea pielii sănătoase și tinerești. Utilizarea unui retinoid și a unui hidratant care conține acid hialuronic și vitamina C poate fi, de asemenea, eficientă în prevenirea apariției ridurilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here