Exercitarea ajută la ameliorarea durerii și rigidității artritei. După cum consideraţi incepand un program de exercitii artrita, înţelege ceea ce este în limitele dumneavoastră şi ce nivel de exerciţiu este de natură să vă dau rezultate. Exercitarea este crucială pentru persoanele cu artrită. Crește rezistența și flexibilitatea, reduce durerea articulară și ajută la combaterea oboselii.

Desigur, atunci când articulațiile rigide și dureroase sunt deja bogging te jos, gândul de mers pe jos în jurul blocului sau de înot câteva ture ar putea părea copleșitoare. Chiar și exercițiile moderate vă pot ușura durerea și vă pot ajuta să mențineți o greutate sănătoasă. Când artrita amenință să vă imobilizeze, exercițiile fizice vă țin în mișcare. Nu te-ai convins?

Discutați cu medicul dumneavoastră despre exercițiul de montare

Exercitarea vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și fitness-ul fără a vă răni articulațiile. Cu programul de tratament curent, exercitarea poate. Consolidarea muschii din jurul articulatiilor, vă ajută să menţină puterea osoasă, vă oferă mai multă energie pentru a obţine prin intermediul a doua zi, face mai uşor pentru a obţine un somn bun, vă ajuta să controlaţi greutatea dumneavoastră, îmbunătăţi calitatea vieţii, îmbunătăţi echilibrul.

Deși ați putea crede că exercițiile fizice vă vor agrava durerea și rigiditatea articulațiilor, nu este cazul. Lipsa de exerciții fizice poate face articulațiile și mai dureroase și mai rigide. Asta este pentru că păstrarea muschii si tesutul din jur puternic este crucială pentru menţinerea suport pentru oasele tale. Nu exercitarea slăbește aceste mușchii de sprijin, creând mai mult stres asupra articulațiilor.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre montarea exercițiu în planul de tratament. Ce tipuri de exerciții sunt cele mai bune pentru dvs. depinde de tipul de artrită și de articulațiile care sunt implicate. Medicul dumneavoastră sau un terapeut fizic poate lucra cu tine pentru a găsi planul de exerciţiu care vă oferă cele mai multe beneficii cu puţin agravarea dumneavoastră dureri articulare.

Aceste exerciții vă ajută să construiți mușchi puternici

Medicul sau terapeutul fizic vă poate recomanda exerciții pentru dvs., care ar putea include exerciții de mișcare, exerciții de întărire, exerciții aerobice și alte activități. Aceste exerciții ușurează rigiditatea și măresc capacitatea de a vă mișca articulațiile prin întreaga gamă de mișcări. Aceste exerciții pot include mișcări cum ar fi ridicarea brațelor peste cap sau rularea umerilor înainte și înapoi. În cele mai multe cazuri, aceste exerciții se pot face zilnic.

Aceste exerciții vă ajută să construiți mușchi puternici care vă ajută să vă susțineți și să vă protejați articulațiile. Formarea în greutate este un exemplu de exercițiu de întărire care vă poate ajuta să vă mențineți sau să vă măriți puterea musculară. Nu uitați să evitați exercitarea acelorași grupuri musculare două zile la rând. Odihniți o zi între antrenamente și luați o zi sau două în plus dacă articulațiile sunt dureroase sau umflate.

Exerciții aerobice de intensitate moderată

Exemple de exerciții aerobice cu impact redus care sunt mai ușor asupra articulațiilor includ mersul pe jos, ciclismul, înotul și utilizarea unei mașini eliptice. Încercați să vă deplasați până la 150 de minute de exerciții aerobice moderat intense pe săptămână. Puteți împărți acest timp în blocuri de 10 minute, dacă este mai ușor pe articulații.

Exercițiul aerobic de intensitate moderată este cel mai sigur și mai eficient dacă se face în majoritatea zilelor săptămânii, dar chiar și câteva zile pe săptămână este mai bun decât nici un exercițiu. Pentru a determina dacă vă aflați în zona de exerciții de intensitate moderată, ar trebui să puteți purta o conversație în timp ce vă exercitați, deși rata de respirație va crește.

Orice mișcare, indiferent cât de mică, poate ajuta. Activitățile zilnice, cum ar fi cositul gazonului, greblarea frunzelor și mersul pe jos al câinelui. Exercițiile de conștientizare a corpului, cum ar fi formele blânde de yoga sau tai chi, vă pot ajuta să vă îmbunătățiți echilibrul, să preveniți căderile, să îmbunătățiți postura și coordonarea și să promovați relaxarea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here