Boala de prostată este un termen comun, care este folosit pentru a spune despre multe afecțiuni medicale care pot afecta glanda prostatică.
Unde este glanda prostatică?
Statul este o glandă mică, care se găsește numai la bărbați. Apare în corpul uman între penis și vezică, care înconjoară uretra ( tubul de la vezică la penis).
Glanda prostatică este, de asemenea, utilă în producerea de material seminal la bărbați (un fluid care duce la spermă în timpul ejaculării). Produce lichid alb gros, care este produs de o proteină specială numită antigen specific prostatic (antigen specific prostatic PSA,PSA). Acest fluid împreună cu sperma produsă de testiculele noastre se formează material seminal.
Există multe situații care ne pot afecta glanda prostatică, inclusiv:
- Mărirea prostatei
- Inflamația prostatei (prostatită)
- Cancerul de prostată
- Mai jos este esența acestor situații. Există, de asemenea, un link pentru a afla mai multe despre fiecare dintre acestea.
- Mărirea prostatei
Există o afecțiune generală asociată cu mărirea prostatei, creșterea vârstei. La aproape fiecare al treilea bărbat cu vârsta peste 50 de ani, pot apărea simptomele extinderii prostatei. (Vezi mai jos).
Uretra este un tub care se deplasează de la vezică până la capătul penisului prin prostată. Când cineva urinează, corpul curge prin uretra și iese. Dacă prostata crește, poate exercita presiune asupra uretrei, provocând disconfort în golirea vezicii urinare.
Glanda prostatică crescută poate provoca simptome care provoacă disconfort în organism în mod normal de urinare. De exemplu:
- Se poate face urinare mai dificil
- Poate slăbi fluxul de urinare și poate, de asemenea, să pornească și să se oprească.
- Poate provoca mai mult stres în urinare.
- Poate fi necesar să urinați frecvent
- Vă puteți trezi în mod repetat pentru a urina noaptea
- În cazul măririi prostatei, un tratament ușor este că, înainte de a merge la culcare, beți mai puțin din apa pe care ați băut-o mai întâi.
- Cu toate acestea , există unele medicamente precum blocanții alfa care ajută la relaxarea sau reducerea dimensiunii prostatei, ceea ce face mai ușoară urinarea.
În cazurile severe în care medicamentul nu se dovedește eficient, partea internă a prostatei, care devine obstructivă a uretrei, poate fi îndepărtată prin intervenție chirurgicală.
Citiți mai multe despre extinderea prostatei
Prostatita este o afecțiune în care glanda prostatică este umflată (roșie și umflată). De obicei http://www.barletto.ro/urotrin-un-instrument-care-garanteaza-imbunatatirea-actiunii-prostatei-masculine/, inflamația apare ca o reacție la o infecție. Dar, în cele mai multe cazuri de prostatita nu primesc nici o dovadă de infecție.
Simptomele prostatitei includ:
- Durere în pelvis
- Durere în testicule
- Durerea în timpul urinării (este neconstituțională și apare mult cu infecția uretrei).
- Durere atunci când există o alunecare de tere
- Durere în perinem (zona dintre sac și anus sau anus testiculelor), care de multe ori devine mai rău, decât așezat pe scaune stricte sau scaun de bicicletă.
- Se crede că din 20 până la 3 persoane (15%) în timpul vieții lor, prostatita afectează o singură dată. Deși poate afecta bărbații de orice vârstă, este normal ca bărbații cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani să fie afectați de aceasta.
Tratamentul prostatitei poate fi o combinație de medicamente analgezice și unidirecționale. Este cunoscut sub numele de alfa-blocant. Această combinație de medicamente se poate dovedi utilă în eliminarea simptomelor.
Citiți mai multe despre prostatită
Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer care apar la bărbați. În fiecare an, un număr mare de persoane sunt identificate de acesta.
Riscul de a dezvolta cancer de prostată la orice persoană crește odată cu vârsta în creștere. Majoritatea cazurilor sunt bărbați cu vârsta peste 50 de ani.
Unii nu știu despre cauzele cancerului de prostată , dar factorii de risc includ vârsta, originea etnică și istoricul familial.
Simptomele cancerului de prostată apar imediat ce mărirea prostatei. Include:
- Simțiți disconfortul urinării frecvente. (Cea mai mare parte timp de noapte )
- Simțiți nevoia de a merge la toaletă
- Dificultate la urinare (ezitant)
- Pentru a începe să urinați sau în timp ce urinați, stați suficient de mult
- Flux slab de urină
- Simțiți-vă că vezica urinară nu este complet goală chiar acum
- Extinderea cancerului de prostată este în general bună. Asta pentru că crește foarte încet în comparație cu mulți alți senzori. Mulți bărbați mor cu cancer de prostată în loc să moară.
- Dacă cancerul de prostată este început în timp, acesta este adesea vindecat. Tratamentele sale includ:
Chirurgie pentru îndepărtarea glandei prostatei
Radioterapie-folosind radiații pentru a ucide celulele canceroase prezente în organism.
Terapia hormonala – folosind medicamente pentru a preveni efectele testosteronului. (Este hormonul care stimulează cancerul de prostată.)
Unele dintre efectele secundare majore asociate acestor terapii rămân expuse riscului de a fi expuse vieții, cum ar fi:
- Scăderea libidoului
- Incapacitatea de a menține tensiunea în penis. Incontinența urinară (controlul vezicii urinare funcționează). Din aceste motive, mulți oameni decid să întârzie tratamentul. Acestea sunt tratate atunci când există un risc semnificativ de răspândire a cancerului.
Dacă cancerul sa răspândit de la glanda prostatică la alte părți ale corpului ( acest proces este cunoscut sub numele de metastaze), nu este posibil să se prevină cancerul inexistent. În astfel de cazuri, scopul tratamentului va fi ameliorarea simptomelor și creșterea duratei de viață. Citiți mai multe despre cancerul de prostată.